Ziekteverzuim te baas

Medewerkers die ziek zijn of voor een langere tijd niet kunnen verschijnen op de werkvloer. Veel werkgevers denken er liever niet aan. Net als aan alle regelingen rond arbo, ziekteverzuim en re-integratie.

‘Teveel rompslomp en te ingewikkeld’, ‘geen geld voor’ of ‘nooit bij stilgestaan’’. Het zijn veel gehoorde uitspraken. “Terwijl het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn”, stellen Eric Huisman en Frans Honkoop, directeuren van De Vliegende Arbodienst. “Veel belangrijker is echter dat ondernemers dit soort zaken goed regelen. Je wilt niet weten wat erbij komt kijken als een werknemer bijvoorbeeld langdurig uit de roulatie is of – nog erger – arbeidsongeschikt blijft. Als werkgever moet je dan wel de verantwoordelijkheid nemen en alles goed regelen.”

Onze missie is ondernemers te ‘ontzorgen

Ontzorgen 

Beide heren hebben meer dan vijftien jaar ervaring als verzuimspecialist. Ze zijn gespecialiseerd in het aanbieden van de meest uitlopende arbodiensten via internet. Huisman: “Onze missie is ondernemers te ‘ontzorgen’ en op een toegankelijke, snelle en effectieve manier bij te staan in deze voor hen zo ingewikkelde materie. Met één muisklik kunnen ondernemers zich via de website gratis bij onze arbodienst aansluiten. Wij werken anders dan de meer traditionele arbodiensten, maar gemak dient hierbij de mens. Wij hanteren geen jaarkosten; de kosten komen pas in beeld op het moment dat wij daadwerkelijk voor de klant aan de slag gaan. Dat kan overigens heel snel; binnen 24 uur ondernemen wij actie. Vandaar dat ‘Vliegende’ in onze naam. Het onderstreept hoe wij te werk gaan: als het nodig is zijn wij er.”

Van gesprek tot keuring 

De diensten van De Vliegende Arbodienst lopen sterk uiteen: van gesprekken met zieke werknemers en werkgevers tot een spoedcontrole bij verzuim, werkplekonderzoek, keuringen van medewerkers, mediation en het inschakelen van gespecialiseerde arbo-artsen of arboconsultants. “Daarbij houden wij voor de ondernemer de kosten zo laag mogelijk. Een spoedcontrole is er al vanaf € 59. Belangrijk voor ons is dat er voor alle betrokkenen naar de beste, snelste en meest adequate oplossing wordt gezocht”, aldus Honkoop.

Met een klik ziekteverzuim te baas

 

Moderne technieken 

Sinds de oprichting, blijft De Vliegende Arbodienst zich ontwikkelen en maakt zij gebruik van de modernste technieken. Zo is het mogelijk om een videospreekuur te organiseren (met in achtneming van alle privacy) en wordt er gewerkt aan een speciale app, zodat ondernemers overal en altijd hun administratie rond verzuim kunnen raadplegen. Huisman: “Wij richten ons vooral op het MKB, waar – zo merken wij – behoefte is aan helderheid over deze’materie tegen lage kosten. Natuurlijk zijn wij best vooruitstrevend met onze online-arbodienst. Maar wie voorop loopt, weet de weg…”