Arbeidsdeskundig onderzoek

1.287,00 excl. btw

Verhelder de situatie rondom langdurige arbeidsongeschiktheid met een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit onderzoek biedt inzicht in de mogelijkheid tot werkhervatting en beantwoordt cruciale vragen: Kan de werknemer terugkeren naar zijn of haar functie binnen de eigen organisatie, of is het nodig om naar een nieuwe werkgever te zoeken?

Wij adviseren het inzetten van een arbeidsdeskundig onderzoek wanneer een werknemer gedurende een jaar ziek is. Dit onderzoek beoordeelt of de werknemer voldoende mogelijkheden heeft om terug te keren naar zijn of haar oorspronkelijke werkzaamheden. Indien terugkeer niet mogelijk blijkt, wordt gekeken naar re-integratie in een ander bedrijf, wat bekend staat als het “2e spoor”.

Het is van groot belang om dit onderzoek tijdig te starten om eventuele sancties vanuit het UWV te voorkomen. De arbeidsdeskundige gaat in gesprek met zowel de werknemer als de werkgever en voert vervolgens een grondig onderzoek uit op de werkplek van de werknemer. Hiermee streven we ernaar helderheid te verschaffen en effectieve stappen te nemen in het belang van alle betrokken partijen.

Categorie:

Andere suggesties…